SHIFT


SuperZym

SuperZym-1 Bredspektret er et enzymtilskudd som hjelper deg å fordøye karbohydrater, proteiner og fett.

 

Hva er enzymer?

Det finnes enzymer over alt i naturen og i alt som lever. All rå mat inneholder naturlige enzymer som bidrar til å fordøye maten.

Enzymer er proteiner som fungerer som en katalysator i kroppen vår. De påvirker og kontrollerer en kontinuerlig strøm av kjemiske reaksjoner og ”beskjeder” i kroppen. Enzymene er derfor små hjelpere som bidrar til at proteiner og makromolekyler brytes ned og settes sammen til nye stoffer, eller blir til energi.

Enzymer og fordøyelse

Maten vi spiser er sammensatt av store molekyler. For å kunne komme seg gjennom tarmveggen og inn i kroppen, må disse molekylene brytes ned til små komponenter. Dette er en omfattende prosess, hvor de kjemiske ”beskjedene” blir hjulpet av mange fordøyelses-enzymer i kroppen. Totalt produserer kroppen 22 ulike fordøyelsesenzymer. Hver og en er skreddersydd for næringsstoffene proteiner, fett og

Hvordan hjelper enzymer

Enzymer hjelper til med å fordøye proteiner, fett og karbohydrater fra maten du spiser. Enzymer viker normaliserende på de fleste mage- og tarmfunksjoner:

  • Effektiv mot hard og løs mage fordi SuperZym hjelper til med å fordøye proteiner, fett og karbohydrater fra maten du spiser.
  • Motvirker oppblåsthet og luft i magen fordi SuperZym bidrar til at du fordøyer maten ordentlig og sørger for at mengden gasser i fordøyelsessystemet reduseres.
  • Motvirker sure oppstøt og normaliserer syrenivået i magen fordi SuperZym øker mengden aktive enzymer i fordøyelsessystemet, noe som gir et mer stabilt syrenivå i magen.
  • Gunstig for tarmfloraen fordi SuperZym opprettholder en god tarmflora ved å fjerne skadelige bakterier i tarmen.
  • Bidrar til et økt energinivå.
  • Enzymene øker næringsopptaket, og gir deg mer energi og overskudd da maten fordøyes

Symptomer

De som sliter med å fordøye karbohydrater har ofte mangel på laktase – altså laktosespaltende enzymer. Symptomene er ofte rumling i magen, gassdannelser og løs mage.

En dårlig fordøyelse av proteiner kan gi mange ulike symptomer. Følelsen av å være tung og stinn i magen i flere timer etter et proteinrikt måltid, er et typisk eksempel. Andre opplever at de raper eller smågulper ufordøyd mat etter måltidet.

Stressmage

Dagens livsstil bidrar til at det er vanskeligere for kroppen å fordøye mat. En travel hverdag får oss til å velge ferdigmat fremfor hjemmelaget mat med høyt næringsinnhold. På den måten får vi i oss for lite naturlige enzymer. I tillegg lever vi i en verden med stress, dårlig tid og høye krav til prestasjoner som fører til at kroppen produserer stresshormoner. Alt i alt er dette en livsstil som dessverre reduserer produksjonen av enzymer.

Enzymer og alder

Etter hvert som vi blir eldre, reduseres produksjonen av enzymer som hjelper oss å fordøye maten. Reduksjonen skjer gradvis med alderen og merkes ikke så godt i starten. Etter hvert vil reduksjonen av enzymer kjennes markant på kroppen og føre til dårligere fordøyelse. Tung mage, tretthet, rumling og luft i magen, illeluktende avføring og uregelmessige toalettbesøk er noen av plagene som kan oppstå ved dårlig fordøyelse. Etter hvert som mangelen på enzymer reduseres med alderen, vil stadig flere matvarer gi ubehag. Mange er imidlertid totalt uvitende om at et tilskudd av fordøyelsesenzymer kan lindre deres plager slik at de kan nyte et godt måltid igjen.

Slik brukes SuperZym

1-2 kapsler til dagens hovedmåltider; frokost, lunsj og middag. Hver og en bør prøve seg frem, da behovet for enzymer varierer for den enkelte. SuperZym kan gjerne benyttes midt i måltidet. Kapselen skal alltid svelges hel. Vi anbefaler at du prøver deg frem for å finne den optimale løsningen for nettopp din kropp.

Normaliseringen av mage- og tarmfunksjonen kan forekomme umiddelbart, men normalt vil du merke en bedring i løpet av 7-14 dager.
Det kan ta noe lengre tid for enkelte, da det ofte avhenger av hvor lenge problemene har vedvart. SuperZym kan trygt brukes sammen med andre preparater for mage og tarm, på grunn av sin naturlige opprinnelse.

Hvordan lages enzymer?
Enzymer kan produseres på flere måter:

Organekstrakter
Enzymekstrakter utvinnes fra enzymproduserende organer fra dyr som har en lignende fordøyelse som oss mennesker.

Vegetabilske enzymer
Mikroorganismer som ”trenes” til å lage de ønskede fordøyelsesenzymene, og som utvinnes til ekstrakter.

SuperZym er utvunnet fra vegetabilske enzymer som har en rekke fortrinn fremfor enzymer utvunnet fra organekstrakter. Vegetabilske enzymer er svært effektive og kan brukes av alle, også vegetarianere. Dette er et 100 % naturlig produkt og inneholder verken konserveringsmidler, kunstig farge eller smak.

1 kapsel SuperZym gir følgende enzymaktivitet

Pepsidase – 25.000 HUT
Amylase – 9.500 DU
Protease 6.0 – 10.000 HUT
Protease 3.0 – 40 SAPU
Protease 4.5 – 15.000 HUT
Glucoamylase – 12 AGU
Lipase – 1500 FIP
Alfa-galactosiadse – 100GalU
Pectinase – 10 endo-PGU
Malt diastase – 400 DP°
Invertase – 325 SU
Cellulase – 100 CU