Alt om spirulina

Du har sikkert hørt om supermaten spirulina. Du bruker det kanskje hver dag, men hva er egentlig spirulina, og hva gjør det med kroppen din?

Hva er Spirulina?
Spirulina er en blågrønn alge med en fantastisk ernæringsprofil. En alge er en plante som vokser i havet eller i innsjøer, ferskvann og saltvann. Rike mineraler og en god kilde til protein og jern. Spirulina er unik ved at den inneholder fykocyanin og klorofyll, som er fotosyntetiske fargepigmenter som gir den blågrønne fargen. Disse gjør også at spirulina har en rensende effekt på tarmene, kroppen og danner en utmerket grobunn for tarmfloraen.

Hvor kommer spirulina fra?
Spirulina er en av de eldste type alger som finnes, de er omtrent 3,5 milliarder år gamle. Spirulina kommer hovedsakelig fra Mexico og Sentral- og Øst-Asia, den dyrkes i områder der solen skinner mer enn 320 dager i året.

Hvilke næringsstoffer finnes i spirulina?
Spirulina er en ekte vitaminbombe og inneholder 11 vitaminer, 10 mineraler og 18 aminosyrer. Den er rik på vitamin A, C, E, K og vitamin B1, B2, B3, B6 og B11. I tillegg inneholder spirulina proteiner av høy kvalitet, lett absorberbar og fordøyelig. Dette gjør det til et godt supplement for vegetarianere og veganere. Spirulina er veldig rik på mineraler, den inneholder fosfor, magnesium, jern, kalium, sink, krom, kobber, selen og kalsium. Spirulina er også kjent som en antioksidant og rensende effekt og blir derfor mye brukt under detox.

Hvorfor bruke spirulina?
Alger er grunnlaget for næringskjeden i havet. Et spirulina-tilskudd består stort sett av protein. Dette er viktig for konstruksjon og vedlikehold av vev, for eksempel hud og muskler, det gir også mer energi i tilfelle tretthet. I tillegg inneholder spirulina også små mengder omega 3 og omega 6 fettsyrer. Disse fettsyrene er bra for helsen.
Siden spirulina er en rik kilde til antioksidanter, kan den kan hjelpe til med å bekjempe frie radikaler i kroppen. Spirulina er kjent for å stabilisere blodsukkeret, gi økt metthetsfølelse og mer energi.

Spirulina pulveret er lett å få i seg ved å blande det inn smoothies, vann eller annen drikke. Det kan også tilsettes alle slags retter, som pasta, shakes eller yoghurt. Et annet alternativ er å blande litt i salaten eller i en dressing.

POPULÆRT AKKURAT NÅ