Varmende gullmelk

Varmende og helsebringende nytelser er noe som virkelig trengs nå som vi går mot kaldere tider og gullmelk er helt klart et godt eksempel!

Her får du en oppskrift på en nydelig gullmelk som også er superenkel så lenge du har ingrediensene tilgjengelige.

Gurkemeie er en fantastisk rot som er bra for flere av kroppens funksjoner. Den kan hjelpe på blant annet på tarmfunksjonen og fordøyelsen, i tillegg til at den kan bidra til å styrke immunforsvaret. Men gurkemeie brukes nok aller mest mot betennelser, smertetilstander og slitasje tilstander i muskler og ledd.

Innen tradisjonell urtemedisin er gurkemeie en av de mest brukte hjelpemidlene mot betennelser og smertetilstander. Gurkemeie inneholder et stoff som heter curcumin som er et av de mest betennelseshemmende stoffene du finner i naturen. Det er i tillegg en sterk antioksidant.

I India har gurkemeie vært brukt innen matlaging og ayurvedisk medisin i over 4000 tusen år, der er den kjent for sin gode og spesielle smak, i tillegg til sine helsebringende egenskaper.

Det sies at den kommer fra Sør India, der mye av gurkemeien dyrkes. Gurkemeie har også en intens oransje/gul farge som fort setter seg overalt, inkludert fingre!

Tips: Bruk gjerne gurkemeie i kombinasjon med sort pepper og en god fettkilde som for eksempel essensielle fettsyrer eller kokosolje, for optimalt opptak.

 

Inspirasjon:

That´s Hot; varmende og lindrende gullmelk

1 toppet ts Purasana rå curcuma pulver

1 dl lakrisrot te eller vann

2,5 dl EcoMill kokosmelk

1 ts Kaldpresset kokosolje

En Klype Purasana ingefærpulver

En klype sort pepper

En klype Purasana himalayasalt

1 toppet teskje honning (valgfritt)

Hvis du ønsker kan du også tilsette en klype kardemomme og en halv teskje vaniljepulver.

Varm opp te eller vann med kokosolje, gurkemeiepulver og de andre krydderne. Tilsett kokosmelken når det er like før kokepunkt og rør godt. La alt sammen varmes opp til rett under kokepunkt, tilsett honning og kjør alle ingrediensene med en stavmikser til det dannes et deilig skum og alt er godt blandet.

Ren nytelse – ren helse!

POPULÆRT AKKURAT NÅ