Moringa – veien til bedre helse og lavere vekt

Moringa har i tusenvis av år vært en populær plante for å fremme helse, særlig på de indre organene. Med sitt veldig høye næringsinnhold, kvalifiserer den til kategorien “superfood” og den har mange bruksområder. Den vokser raskt og krever lite for å gro og har derfor vært en del av det internasjonale matprogrammet i en årrekke.

Moringa som kosttilskudd

I tillegg er den en god kilde til jern, kalsium, magnesium, fosfor og mangan og dekker behovet for vitamin B,K, A og E. Smaken er mild, men kan minne litt om asparges og kan derfor blandes i alt av smoothie og yoghurt. Mange bruker også Moringa som en ren te.

Noen av de viktigste egenskapene Moringa har, kommer av det høye antioksidantnivået, hvor studier har vist at Moringa ser ut til å redusere blodsukkernivået hos mennesker med diabetes. Høyt blodsukker er et symptom ved flere typer sykdommer, og kan også øke sannsynligheten for å få hjerte- og karsykdommer. Annen forskning har vist at den også reduserer kolesterolnivået i blodet, noe som muligens kommer av de sunne fettsyrene som plantens blader inneholder.

Moringa for vektreduksjon

Det er mange historier om Moringa og vekttap og mange sverger til denne planten for å oppnå ønsket vekt. Dyre- og prøvestudier viser at Moringa kan redusere fettdannelsen og forbedre nedbrytningen av fett. Det ser ut til at årsaken til at Moringa fungerer på vekttap er oljesyren i planten, som øker nedbrytningen av mettet fett i kroppen. Mettet fett forblir lenge i kroppen og metabolismen vår sliter med å bryte det ned.

Studier har  sett på effekten av kosttilskudd som inneholder moringa kombinert med andre ingredienser. I en 8-ukers studie på 41 overvektige personer med identisk diett og treningsregime, mistet de som tok et tilskudd som inneholder moringa, nesten 5 kg, mot bare 1,8 kg for placebogruppen.

Redusere betennelser

Noe vi med sikkerhet kan slå fast er at Moringa er en super ingrediens for å redusere og motvirke betennelser og infeksjoner i kroppen. Moringa har sopphemmende og antibakterielle egenskaper, slik at den kan beskytte mot bakterietypene som forårsaker fordøyelsesproblemer, urinveisinfeksjoner og ulike infeksjoner i blodet.

Når pulveret tilsettes vann, frigjøres antiseptiske stoffer, derfor har den vært brukt direkte på sår, bitt og soppinfeksjoner i mange tusen år. Moringa har også vært oppe til vurdering for å kunne brukes i kreftbehandling, da planten inneholder stoffet niazimicin, som er kjent for å hemme utviklingen av noen typer kreftceller. Bladene fra Moringaplanten inneholder polyfenoler, disse vet vi at kan beskytte leverceller mot oksidering og forgiftning.

10 helsefordeler med Moringa:

1. Moringa er tettpakket med næringsstoffer
2. Moringa er rik på antioksidanter
3. Moringa kan senke blodsukkernivået
4. Moringa kan senke kolesterolet
5. Moringa beskytter leveren
6. Moringa forbedrer sårheling
7. Moringa gir mer energi
8. Moringa motvirker søvnløshet
9. Moringa kan forhindre hårtap
10. Moringa tar vare på huden

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ