Rå kakao

Kakao, også kjent som kakao, er en supermat som har vært i bruk i århundrer på grunn av sin rike smak og mange helsemessige fordeler. I motsetning til kakao, som varmes opp og behandles, er rå kakao minimalt bearbeidet og beholder derfor mange av sine naturlige goder. Her er alt du trenger å vite om rå kakao og hvordan du bruker den.

 

Hva er rå kakao?

Kakao er den rå, ubearbeidede formen av kakao, hovedingrediensen i sjokolade. Den er laget av frøene til kakaotreet (Theobroma cacao), som hører hjemme i Sør-Amerika. Rå kakao lages ved å kaldpresse kakaobønnene for å trekke ut kakaosmøret, og etterlate en pasta som er rik på kakaotørrstoffer og næringsstoffer.

 

Hva er fordelene med rå kakao?

Rå kakao er pakket med næringsstoffer som gir en rekke helsefordeler. Det er en rik kilde til antioksidanter, som kan bidra til å beskytte cellene dine mot skade forårsaket av frie radikaler. Kakao inneholder også flavonoider, som har vist seg å ha antiinflammatoriske og hjertebeskyttende effekter.

I tillegg til sine antioksidanter og anti-inflammatoriske egenskaper, har rå kakao en rekke andre helsefordeler. Det er en god kilde til fiber, som kan bidra til å støtte sunn fordøyelse og vektkontroll. Kakao er også rik på mineraler som jern, magnesium og sink, som er avgjørende for å opprettholde god helse.

 

Slik bruker du rå kakao

Det er mange måter å inkludere rå kakao i kostholdet ditt. Her er noen eksempler:

  • Tilsett rå kakaopulver i smoothies eller shakes.
  • Bland råkakaopulver med mandelsmør og et søtningsmiddel etter eget valg for å lage et smakfullt sjokoladepålegg.
  • Bruk rå kakaonibs som topping på havregryn, yoghurt eller iskrem.
  • Bland råkakaopulver i pannekake- eller vaffelrøre for en sunn sjokoladevri.
  • Tilsett rå kakaopulver til kaffen din for en herlig mokkasmak.

 

Når du handler rå kakao, se etter produkter som er økologiske, fair trade og minimalt bearbeidet. Som med all mat, er det viktig å konsumere rå kakao med måte som en del av et balansert kosthold.

Rå kakao en altså supermat med en rik historie og mange helsefordeler. Enten du tilsetter det i smoothies, bruker det som smørepålegg eller drysser det over favorittrettene dine, er rå kakao en velsmakende og næringsrik måte å forbedre helsen din på og tilføre god smak til måltidene dine.

POPULÆRT AKKURAT NÅ